ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ;

Στείλτε μας ένα e-mail και εμείς θα σας απαντήσουμε άμεσα ή μπορεί να το δημοσιεύσουμε εδώ για να βοηθήσουμε και άλλους ανθρώπους.

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ

Για οποιοδήποτε προϊόν ή υπηρεσία μας, παρατηρήσεις, προτάσεις και ιδέες για τη βελτίωση αλλά και την ανταλλαγή απόψεων!

Γίνετε μέλος στην Κοινότητα

ΕΧΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ;

Έχετε απορίες ή ερωτήσεις για κάποιο από τα προϊόντα μας; Μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε άμεσα! Τηλεφωνήστε μας στο 800 11 32500 χωρίς χρέωση.

Ρωτήστε τώρα
ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Υπάρχει κάποιο κατάστημα της Stordia στην περιοχή μου;
Όχι! Η υπηρεσίες μας παρέχονται απομακρισμένα μέσω διαδυκτίου σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε μερικές χώρες τις Ευρώπης.
Έχω πολλά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα ή στο Εξωτερικό, Θα λάβω συνεπείς υπηρεσίες;
Φυσικά! Η Stordia έχει ειδικευμένους τεχνίτες οι οποίοι λαμβάνουν ενιαία κατάρτιση ώστε να εξασφαλιστεί ότι η υπηρεσία σας δεν θα παρουσιάζει προβλήματα ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται τα καταστήματα σας.
Στο κατάστημα μου δέν έχω πρόσβαση στο Internet
Δυστηχώς! Στις υπηρεσίες μουσικής in StorMusic και in StorMusic Videos παρέχουμε ημερήσιες ανανεώσεις νέων τίτλων μέσω διαδυκτίου. Επίσης η υπηρεσία μουσικής in StorHD Radio μεταδίδετε εξ ολοκλήρου μέσω διαδυκτίου.
Σε πόσα καταστήματα πάιζει η μουσική της Stordia;
H Stordia παρέχει μουσική σε 147 επιχειρήσεις. (Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2014)
Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με την Stordia για την επιχείρησή μου;
Απλά κέλεστε από σταθερό χωρίς χρέωση στο 800 11 32500, και θα συνδεθείτε με τα κεντρικά μας γραφεία αμέσως. Δείτε και άλλους τρόπους επικοινωνίας πατώντας εδώ.
Πρέπει να συνεργαστώ με άλλη εταιρία για να μου εγκαταστήσει μηχανήματα ήχου, ηχεία, ενισχυτές κτλ;
Η Stordia είναι ο μεγαλύτερος πάροχος ψηφιακού μουσικού και οπτικοακουστικού περιεχομένου για επιχειρήσεις στην Ελλάδα, και αναλαμβάνουμε επίσης τον σχεδιασμό συστημάτων ήχου, φωτισμού, Ψηφιακής Σήμανσης και Video Wall. Έχουμε εγκαταστήσει περισσότερα συστήματα ήχου, φωτισμού και Video Wall από το σύνολο όλων των άλλων παρόχων μουσικής μαζί!
Τι θα συμβεί αν το ηχοσύστημα μου σταματήσει να λειτουργεί. Μπορεί η Stordia να το διορθώσει;
Απολύτως. Εκτός από το σχεδιασμό και την εγκατάσταση των συστημάτων, η Stordia είναι η μόνη εταιρεία που προσφέρει ένα άρτια εκπαιδευμένο τεχνικό τμήμα επισκευής. Μπορούμε να εξυπηρετήσουμε την επιχείρησή σας οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο 24ώρο.
Ο επαγγελματικός χώρος μου είναι υπό κατασκευή
Η Stordia μπορεί να συνεργαστεί με τον διακοσμητή σας για να ταιριάξει το ηχητικό ή φωτιστικό σύστημα στον σχεδιασμό σας. Οι μηχανικοί μας είναι συνηθισμένοι να εργάζονται με αρχιτέκτονες, διακοσμητές και κατασκευαστές ώστε να διασφαλίσουν ότι το σύστημα ήχου ή φωτισμού σας να συναντά την τεχνολογία και τις αισθητικές απαιτήσεις του χώρου σας.
ΜΟΥΣΙΚΗ
Πόσα τραγούδια έχετε στο πρόγραμμα σας;
Η μουσική σήμερα είναι απεριόριστη. Η Stordia κατέχει την μεγαλύτερη βιβλιοθήκη ψηφιακών τίτλων στην Ελλάδα, αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει τίτοπα. Την καταχώρηση και ενημέρωση των προγραμμάτων μας την έχουν αναλάβει έμπειροι επαγγελματίες παραγωγοί και δισκοθέτες όπου χωρίς αυτούς η μουσική σε ένα κατάστημα θα ήταν βαρετή και μονότονη. Σχετικά με την ποσότητα τίτλων στα προγράμματα μας, αυτό εξαρτάται από τις ανάγκες της δικής σας επιχείρησης.
Πόσο κοστίζει το πρόγραμμά σας να το αγοράσω;
Λυπούμαστε αλλά το πρόγραμμα μας δεν είναι πρός πώληση. Απλά το παρέχουμε προς χρήση με μηνιαία συνδρομή.
Έχω επιλέξει 6 κατηγορίες αλλά θέλω περισσότερες. Τί πρέπει να κάνω;
Κανένα πρόβλημα! Απλά επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να σας διευκολύνουμε με την επιλογή και την ποσότητα των κατηγοριών που χρειάζεστε.
Ο υπολογιστής που έχουμε το πρόγραμμα της μουσικής, κολλάει συνέχεια. Μπορείτε να βοηθήσετε;
Με μεγάλη μας χαρα! Η τεχνικοί μας είναι στην διάθεσή σας 24 ώρες το 24ώρο. Αν καλέσετε ώρες γραφείου η υποστήριξη μας είναι δωρεάν. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να υπάρξει χρέωση για την οποία πρώτα θα σας ενημερώσουμε.
Έχω συνδρομή in StorHD Radio με 5 κανάλια. Θέλω άλλα 2, τι μπορώ να κάνω;
Στην υπηρεσία in StorHD Radio έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε 5, 10, 15, 20 ή 25 κανάλια.
Χρησιμοποιώ κάποιο άλλο πρόγραμμα από άλλη εταρεία αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος. Πως μπορώ να σιγουρευτώ για την Stordia;
Έυκολο! Μπορούμε να σας παρέχουμε όποια υπηρεσία μας σας ενδιαφέρει για δικιμαστική περίοδο 7 ημερών. Πρώτα όμως θα πρέπει να κατανοήσουμε τις ανάγκες τις δικής σας επιχείρησης ώστε να σας προτείνουμε την καταληλότερη λύση.
Πόσο συχνά ενημερώνεται η μουσική;
Συνεχώς! Η προσθήκη νέων τίτλων στην Stordia γίνετε όλη την ώρα - λίγο πολύ κάθε μέρα στην πραγματικότητα. Όλα οι νέοι και ακυκλοφόρητοι τίτλοι, έρχονται καθημερινά στο γραφείο της Μουσικής π.χ. τη Δευτέρα πρωϊ, οπότε θα μπορείτε να τους ακούσετε το ίδιο βράδυ. Ανάλογα και με το στυλ της μουσικής ενημερωνόμαστε και με την ανάλογη ποσότητα. Αν για κάποιο λόγο ψάχνετε κάποιον τίτλο και δεν τον βρίσκετε στο πρόγραμμά σας, αφήστε μας ένα μήνυμα και θα το έχετε την ίδια μέρα.
Αν επιλέξω την μουσική Royalty Free θα πληρώνω και Α.Ε.Π.Ι. και GEA;
Όχι! Η μουσική Royalty Free που παρέχουμε περιλαμβάνει τα δικαιώματα δημόσιας εκτέλεσης. Ούτε η Α.Ε.Π.Ι. ούτε η GEA έχει το δικαίωμα να εισπράξει για την μουσική που εκπροσωπούμε εμείς. Εμείς αναλαμβάνουμε να πληρώσουμε τους καλλιτέχνες που εκπροσωπούμε ανάλογα με τις μεταδόσεις τους σε όλα μας τα προγράμματα Royalty Free.
Πώς μπορεί η Stordia να χορηγήσει άδεια σε επιχείρηση για να παίζει μουσική χωρίς πνευματικά δικαιώματα; Νόμιζα ότι μόνο οι εθνικές εταιρείες συλλογικής διαχείρισης θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό.
Το 2008, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι επιτρέπει το διασυνοριακό ανταγωνισμό για τη συλλογή των δικαιωμάτων και τη χορήγηση αδειών μουσικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρήστης μουσικής μπορεί να αγοράσει μια άδεια για να παίξει μουσική από την εθνική ή την διεθνή εταιρεία της επιλογής του, και ότι ο κάθε καλλιτέχνης, εκδότης ή δισκογραφική εταιρεία μπορούν να εκπροσωπούνται από την εταιρεία συλλογικής διαχείρισης που επιθυμούν. Η Stordia έχει συνάψει συνεργασία με την Soundreef η οποία είναι μια βρετανική εταιρεία που δραστηριοποιείται διεθνώς. Έτσι παρέχουμε όλα τα νόμιμα έγγραφα που απαιτούνται και ταυτόχρονα τις καλύτερες επιλογές από την Royalty Free μουσική στην Ευρώπη.
Είναι παράνομο να κατεβάζω μουσική από το διαδίκτυο και να την μεταδίδω στο κατάστημά μου;
Η βασική αρχή του δικαίου είναι ότι δεν μπορείτε να αντιγράψετε ή να διανείμετε τη μουσική, από το διαδίκτυο χωρίς την άδεια από όλους τους ενδιαφερόμενους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων. Εάν έχετε αγοράσει νόμιμα μουσική π.χ. από το iTunes ή άλλες νόμιμες ιστοσελίδες θα πρέπει να ελέγξετε τους όρους και τις προϋποθέσεις τους για να βεβαιωθείτε ότι έχετε άδεια για τον εν λόγω σκοπό, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ως μουσική υπόκρουση σε μια καφετέρια ή κατάστημα λιανικής πώλησης.
Πώς μπορώ να απενεργοποιήσω όλους τους ενοχλητικούς ήχους από τον υπολογιστή μου;
Είμαστε εδώ για κάθε τεχνικό πρόβλημα με τον υπολογιστή σας. Χρησιμοποιούμε το Teamviewer ώστε να έχουμε πρόσβαση στην οθόνη του υπολογιστή σας και σε μερικά δευτερόλεπτα λύνουμε την όποια ρύθμιση ή πρόβλημα με τον υπολογιστή σας. Επικοινωνήστε μαζί μας και αφήστε τα όλα σε μας.
ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ
Τι είναι η Ψηφιακή Σήμανση;
Η υπηρεσία αυτή αποτελεί το νέο μοντέλο επικοινωνίας μιας επιχείρησης με τους πελάτες και το προσωπικό της. Πρόκειτε για ένα ολοκληρωμένο σύστημα το οποίο μπορεί να διαχειριστεί τοπικά ή μέσω διαδικτύου μέχρι και χιλιάδες οθόνες με διαφημιστικό περιεχόμενο (στατικές εικόνες, βίντεο, κινούμενα γραφικά κα.). Η τεχνολογία αυτή απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις – από τη πολύ μικρή επιχείρηση που διαθέτει βιτρίνα, εμπορικό κατάστημα, εστιατόριο, καφετέρια, club μέχρι τη μεγάλη επιχείρηση που θέλει να προβάλει τα προϊόντα της σε διαφορετικές πόλεις ή χώρες και να προσαρμόζει τα μηνύματα αυτά από ένα κεντρικό σημείο.
Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσω την ψηφιακή σήμανση;
Αφίσες, φυλλάδια και άλλα έντυπα επικοινωνίας έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής. Σκεφθείτε πόσα χρήματα σπαταλάτε σε χαρτί ενώ μπορείτε να ενημερώνετε τους πελάτες σας με διαφορετικά μηνύματα πολλές φορές την ημέρα. Είναι γεγονός πώς ένα καλό τηλεοπτικό διαφημιστικό έχει μεγαλύτερη απήχηση και καλύτερα αποτελέσματα από ότι ένα κομμάτι χαρτί.
Γιατί η λύση της Stordia είναι διαφορετική από τα άλλα προϊόντα ψηφιακής σήμανσης;
Η προτεραιότητα μας είναι να διατηρούμε τα πράγματα απλά για εσάς. Δε θέλουμε να σας μπερδέψουμε με πολλές και διάφορες επιλογές γιατί προκαλούν σύγχυση. Η τιμολόγηση είναι πάρα πολύ απλή, χωρίς επαναλαμβανόμενα έξοδα. Το σύστημα είναι έτοιμο για χρήση με το υλικό, το λογισμικό και το περιεχόμενο που θα επιλέξουμε μαζί. Ενημερώνουμε το περιεχόμενό σας όταν εσείς θελήσετε, ή μπορείτε να ανανεώσετε το περιεχόμενο και μόνοι σας από οπουδήποτε με τη χρήση του λογισμικού μας. Είναι στο χέρι σας.
Έχω τηλεόραση, μπορώ να την μετατρέψω σε Ψηφιακή Σήμανση;
Εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά της. Στις περισσότερες περιπτώσεις η κοινές τηλεοράσεις είναι για οικιακή χρήση, αλλά επιτρέπουν την διασύνδεση τους με συσκευές όπως Υπολογιστές, USB κα. Για μία ολοκληρωμένη απάντηση, πείτε μας το μοντέλο της τηλεόρασης που διαθέτετε και θα σας ενημερώσουμε άμεσα.
Δεν γνωρίζω πολλά από υπολογιστές. Αλλά μου αρέσει η ιδέα της Ψηφιακής Σήμανσης
Μήν ανησυχείτε, αναλαμβάνουμε εμείς την εγκατάσταση, διαχείριση, ενημέρωση και υποστήριξη σας από το Α έως το Ω.
Μπορούμε να παίζουμε μουσικά βίντεο κλιπ και να εμφανίζετε το λογότυπο μας ή και διαφημίσεις ενδιάμεσα;
Φυσικά! Με το εξελιγμένοα λογισμικό της Stordia, έχουμε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα μουσικό τηλεοπτικό κανάλι με την επωνυμία σας. Δείτε την υπηρεσία in StorMusic Videos για περισσότερες πληροφορίες.
Μέχρι πόσες οθόνες υποστηρίζει το Video Wall που τοποθετείτε;
Η μικρότερη και οικονομικότερη λύση μας υποστηρίζει 4 οθόνες (2x2) η μεσαία λύση μας υποστηρίζει 9 οθόνες (3x3) αλλά μπορούμε να τοποθετήσουμε και σε συστοιχία πολλές οθόνες 9 + 9 + 9 κτλ.
Πόσος χρόνος χρειάζεται για την παραγγελία μας έως την εγκατάσταση;
Τεχνικά είναι θέμα 4-5 ημερών. Όσον αφορά το περιεχόμενο (γραφικά, βιντεο κτλ.) εξαρτάται από τις απαιτήσεις. Με μέσο όρο 15 ημερών θα πρέπει να είναι όλα στην θέση τους.
ΜΑΖΙΚΑ SMS
Πώς μπορώ να προσθέσω χρήματα στο λογαριασμό μου;
Για να προσθέσετε χρήματα στον λογαριασμό σας, πηγαίνετε στο μενού Πληρωμές από αριστερά στον πίνακα διαχείρισης. Μπορείτε να αγοράσετε SMS χρησιμοποιώντας την on-line πληρωμή μέσω Paypal ή μέσω τραπεζικού εμβάσματος. Η χρήση της ηλεκτρονικής πληρωμής του λογαριασμού σας ολοκληρώνεται αμέσως ενώ χρησιμοποιώντας τραπεζική μεταφορά, ο λογαριασμός σας θα πιστωθεί μετά την εμφάνιση της πληρωμής σας στον τραπεζικό μας λογαριασμό. Αυτό που είναι σημαντικό, όλες οι πληρωμές για την πλατφόρμα SMS δεν έχουν ημερομηνία λήξης.
Έχω κάνει εκτέλεση τραπεζικής μεταφοράς, αλλά η μονάδες δεν έχουν ακόμη προστεθεί στο λογαριασμό μου
Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν η πληρωμή σας δεν έχει ακόμη εμφανιστεί στον τραπεζικό μας λογαριασμό. Σε αυτή την περίπτωση, παρακαλούμε να μας στείλετε την επιβεβαίωση της μεταφοράς στο sales@stordia.com. Παρακαλούμε να συμπεριλάβετε το όνομα χρήστη σας στο μήνυμα. Αφού λάβουμε την επιβεβαίωση σας, το προσωπικό μας θα προσθέσει την αξία στο λογαριασμό σας.
Πόσους χαρακτήρες μπορεί να έχει ένα SMS;
Είναι δυνατή η αποστολή συνεχόμενων μηνυμάτων SMS με ανώτατο όριο τα έξι μέρη (το μήνυμα εμφανίζεται στο τηλέφωνο του παραλήπτη ως ένα). Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια λίστα με το μέγιστο επιτρεπτό αριθμό χαρακτήρων σε ένα μήνυμα:

SMS χωρίς ειδικούς χαρακτήρες:
1 μήνυμα = μέγιστο 160 χαρακτήρες
2 μηνύματα = μέγιστο 306 χαρακτήρες
3 μηνύματα = μέγιστο 459 χαρακτήρες
4 μηνύματα = μέγιστο 612 χαρακτήρες
5 μηνύματα = μέγιστο 765 χαρακτήρες
6 μηνύματα = μέγιστο 918 χαρακτήρες

SMS με ειδικούς χαρακτήρες:
1 μήνυμα = μέγιστο 70 χαρακτήρες
2 μηνύματα = μέγιστο 134 χαρακτήρες
3 μηνύματα = μέγιστο 201 χαρακτήρες
4 μηνύματα = μέγιστο 268 χαρακτήρες
5 μηνύματα = μέγιστο 335 χαρακτήρες
6 μηνύματα = μέγιστο 402 χαρακτήρες
Πώς μπορώ να προσθέσω το δικό μου όνομα αποστολέα για τα SMS;
Στον πίνακα διαχείρισης, μεταβείτε στις [Ρυθμίσεις] / [Ονόματα αποστολέα] και κάντε κλικ στο κουμπί [Προσθέστε όνομα αποστολέα]. Τα ονόματα γίνονται αποδεκτά από τους συμβούλους μας κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες. Σε περίπτωση ανάγκης μπορείτε να καλείτε στον αριθμό 800 11 32500 χωρίς χρέωση από σταθερό 24 ώρες το 24ώρο.
Είμαι ιδιώτης. Μπορώ να γίνω πελάτης σας;
Φυσικά! Για τους ιδιώτες πελάτες μας εκδίδουμε ονομαστική Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών.
ΠΛΗΡΩΜΕΣ
Η δοκιμαστική περίοδος έχει ολοκληρωθεί, τι πρέπει να κάνω στη συνέχεια;
Μετά από την δοκιμαστική σας περίοδο και εφόσον είστε ικανοποιημένοι με τις υπηρεσίες μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να προχωρήσουμε στην επιλογή του πακέτου που σας καλύπτει και να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τις υπηρεσίες μας.
Έχουν αλλάξει τα στοιχεία της εταιρίας μου. Και το τιμολόγιο σας έχει ακόμα τα προηγούμενα. Τώρα;
Δυστυχώς! Τα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών δεν ακυρώνονται. Εάν έχει γίνει αλλαγή στοιχείων θα έπρεπε να το γνωρίζουμε νωρίτερα.
Θέλω να προσθέσω και άλλο κατάστημα. Όμως θέλω το τιμολόγιο να έρχεται στο κεντρικό μας κατάστημα.
Πολύ ωραία! Ενημερώνοντας το οικονομικό μας τμήμα, θα εκδίδουμε 2 διαφορετικά τιμολόγια και θα τα προωθούμε στην διεύθυνση που θα μας υποδείξετε.
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ
Έχω ξεχάσει το όνομα χρήστη ή τον κωδικό μου! Πώς μπορώ να τα αλλάξω;
Πολύ απλά! Από την σελίδα μας πατήστε [Σύνδεθείτε] και δίπλα από το όνομα χρήστη ή δίπλα από τον κωδικό πατήστε το ερωτηματικό, έτσι μπορείτε και μόνοι σας να αλλάξετε τα στοιχεία σας ακολουθώντας τις οδηγίες.
Ποια είναι η διάρκεια της συνδρομής μου;
Εξαρτάται από την Υπηρεσία. Για τις υπηρεσίες Εμπορικής μουσικής το ελάχιστο είναι ένας μήνας. Για την μουσική Royalty Free, 12 μήνες αρχικά και στη συνέχεια μπορείτε να ακυρώσετε ανά πάσα στιγμή με προειδοποίηση σας, ένα μήνα πρίν τη λήξη.